Crisismanagement en bemiddeling bij conflict tussen bestuur en stakeholders

Als ervaringsdeskundige helpen wij u om een crisis te doorstaan en daar het beste uit te halen.

“Horses for courses”

In geval van crisis is alles anders. Dat stelt fors hogere eisen aan het management. Men heeft minder tijd om na te denken dan gebruikelijk, de keuzemogelijkheden en het geld raken snel uitgeput, emoties lopen hoog op, mensen verliezen het overzicht en raken in paniek, of gooien de handdoek in de ring.

Dit vergt een andere leiderschapsstijl. De ervaring leert dat sommige bestuurders minder effectief worden of verstarren Daarom is ondersteuning door een ervaren crisismanager van grote meerwaarde. Dat kan heel hands-on zijn, maar ook als coach en klankbord.

Het overzicht behouden, rust en structuur brengen, omgaan met onzekerheid

Een crisismanager zal, op basis van zijn/haar ervaring, sneller het overzicht behouden en intuïtief in staat zijn om in hoog tempo de juiste beslissingen te nemen. Een goede crisismanager is in staat om rust en structuur te brengen waar anderen het overzicht verliezen en in paniek raken. 

Herkennen van patronen

Door ervaring gelouterd worden bepaalde patronen in het gedrag van mensen en organisaties in crisis herkent. Ervaringen opgedaan in tijden van crisis zijn overdraagbaar. 

Never waste a good crisis

Elke crisis biedt nieuwe kansen en mogelijkheden om te verbeteren en te leren.  

Conflictbemiddeling in de bestuurskamer

Soms loopt het stroef in de raad of tussen de raad en de bestuurder. Soms wacht u te lang met bijsturen of vindt u bijsturen lastig.

U vraagt u zich af of u wel in positie bent om bij te sturen of u wel alle consequenties doorziet, of het in het belang is van de organisatie in de fase waarin die zich bevindt enz. Er kunnen allerlei redenen zijn om niet bij te sturen of in te grijpen. De situatie wordt er echter niet vanzelf beter van.

Herkent u dit of ligt deze fase al achter u en is begeleiding nodig om uit de impasse te komen bel of mail dan om, volstrekt vertrouwelijk, van gedachten te wisselen. Wij kunnen samen bepalen of onze aanpak die gericht is op het belang en de continuïteit van de organisatie, maar waarbij ook ieders individuele belang niet uit het oog wordt verloren passend is voor uw situatie.

Wij snappen dat dit soort situaties niet alleen tijdens kantooruren opkomen. Ons kantoor in Baarn kan als desgewenst neutraal locatie worden ingezet.

Top